Matteuskyrkan live

MONTE NOUR

Monte Nour är alias för Karlstadgrabben Philip Larsson som började sin bana genom att spela på gator och torg i Tyskland. Han har sedan dess släpps två EPs genom det värmländska skivbolaget Youth Recordings. Låtarna på ”Into The Light” (2016) är färgade av hans influenser från klassiska låtskrivare som Lennon/McCartney, Judee Sill, Ron Sexsmith, Nick Drake och Joni Mitchell, men även från svenska göteborgsrockarna Broder Daniel.

På ”Hiding In The Heart” (2017) hörs en mer mystisk sida av Larssons musicerande och den akustiska gitarren är framstående. Inspelad på en 4-tracks kassettporta-studio i Kil i Värmland påminner ljudet mer om Roy Harper, Nick Drake eller kanske samtida gitarrhjältar som Ryley Walker och William Tyler.

Sedan 2016 har Monte Nour turnerat nästan konstant – både solo och ibland med ett fyrmannaband bakom honom på scen.

LEA

”Lea har under flera år spelat som trubadur på caféer, krogar, små scener, gator och torg på många håll i Europa. Hon spelar både egna och andras låtar och har – tack vare sin mammas skivsamling – sedan tidigt inspirerats av musiker som Karen Dalton, Tom Waits, Bob Dylan, Martha Wainwright m.m. vilket hörs tydligt i hennes musik.

Hennes gitarrspel är avskalat och direkt och hennes sång rak och ärlig. Tillsammans med texter om vänskap, saknad och revolutionärer blir hennes musik en känslosamma resa som berör.”

 

Matteuskyrkan

Kontakta Matteuskyrkan live

6 + 13 =