Ny i Matteuskyrkan

Ny i stan eller i Matteuskyrkan?

Är du ny i Matteuskyrkan? Du har kanske fått nytt jobb eller börjat plugga i denna vackra stad. Kanske har du kommit hem igen. Oavsett: Hej och varmt välkommen hit! På denna sida får du information om vem vi är och vad du kan förvänta dig vid ett besök i vår kyrka.

 

Hur firar ni Gudstjänst?

1. Lite för-häng – ett glas citronvatten kanske?

Kom gärna lite innan gudstjänsten börjar (11:00) och varva ner lite.

2. Lovsång och musik

Vi tror mycket på musiken och sångens betydelse i livet. Att sjunga och spela till Guds ära är både viktigt och positivt för hela livet. Sången är ett av de djupare uttrycken för närvaro av ens inre. Den öppnar upp för mötet med Gud.

3. Kollekt och frivillig gåva

Som medlem i församlingen sätter man in en valfri summa på församlingens bankgiro varje månad. Under gudstjänsten ges också möjlighet att ge en gåva till församlingens arbete, vilket inkluderar allt från vittnesbörd om Kristus och socialt stöd till utsatta grupper här i Majorna, Göteborg och utomlands.

5. Predikan

Bibeln är kyrkans heliga skrift. I den finns berättelser om Guds tilltal och kraft i människors liv i historien. Vi läser den med ett tydlig centrum i Jesus Kristus. Ur dess texter och tillsammans med den helige Andes direkta inspiration och relevant nutidsanalys formas en god predikan som hjälper en i livet. Prata gärna med någon under fikat om det du hört och upplevt. Man kan tycka olika!

6. Nattvard och bön

Bröd och vin är en symbol för Jesus Kristus själv (Matt 26:26-29), och att han gav sig själv för att ge oss liv. I brödet och vinet möter vi honom tills dess han kommer åter i härlighet. Guds Ande gör oss levande genom Jesu löfte att vara närvarande och påminner om vårt uppdrag att dela med oss av det vi har till andra. Tid ges också för personlig förbön, ljuständning och lovsång. Enkel handpåläggning i Jesu namn inger mycket kraft. Att ta emot nattvarden är ett sätt att ta emot och bekänna sig till Jesus Kristus, att bli och förbli en kristen.

7. Shysst häng

Soppa, en macka, lite kaffe och kanske något till. Lär känna någon ny och häng lite med oss. Ha en fortsatt bra dag och välkommen tillbaka nästa söndag.

Får alla komma till Matteuskyrkan?

Självklart!

Är ni en del av Svenska kyrkan?

Ja, vi är en del av Svenska kyrkan och är anslutna till Svenska kyrkan via EFS.

Har ni något för barnen?

Ja, vi har barnkyrka för barnen. Under ”storgudstjänst” som vi firar varannan söndag har vi tre olika grupper utifrån ålder med olika aktiviteter, lek och gemenskap. Om du har småbarn får du jättegärna komma och besöka oss en söndag.

Hur blir man medlem?

Kontakta Daniel Korol som är pastor för en träff. Han berättar gärna om hur det går till.